Η ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΟΥ

Αυτή η socca (πίτσα από ρεβυθάλευρο), που έφαγα σήμερα για πρωινό μετά το τρέξιμό μου, κοστίζει αρκετά λιγότερο από ένα πιτόγυρο, μου πήρε 20 λεπτά για να τη φτιάξω, έχει μόνο 470 θερμίδες, και 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ μου δίνει 5 χρώματα λαχανικών με μιας.
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιδί στη ζωή σου, γιατί από αυτό ξεκίνησαν όλα, είναι εκείνο βαθιά μέσα σου…
Τάισε τον εαυτό σου σωστά και πρώτο, για να δώσεις το καλύτερό σου στους αγαπημένους σου. Ακόμα και στ’ αεροπλάνα, όταν κάνουν την επίδειξη κινδύνου τονίζουν ο γονιός να βάζει πρώτος τη μάσκα οξυγόνου και μετά να την εφαρμόζει στο παιδί του.
Αγάπησε τον εαυτό σου πρώτα, γίνε η Αμάλθεια του μικρού παιδιού μέσα σου και κυριολεκτικά, όχι μόνο μεταφορικά. Το φαγητό δεν είναι εχθρός ή αναγκαίο κακό, η τροφή είναι η θεία κοινωνία μας, κοινωνούμε την πλάση στην οποία ανήκουμε. Προσέχοντας ποια πλάση κοινωνούμε, γινόμαστε αυτό που τρώμε. Αυτό που ταΐζεις τον εαυτό σου, είναι εκείνο που θεωρείς ότι του αξίζει!
Μην αλλάξεις διατροφή για να αδυνατίσεις, και για κανένα άλλο «για να…», παρά μόνο γιατί έχεις αρχίσει να αγαπάς το μικρό παιδί μέσα σου με ηπιότητα, ωριμότητα και χαμόγελο. Είσαι ο μόνος που πραγματικά μπορεί να το αγαπήσει όσο του αξίζει. Αυτό να θυμίζεις και στα παιδιά σου, ότι κανείς δεν θα τα αγαπήσει περισσότερο απ’ ότι τα ίδια, ο εαυτός τους. Να τους δώσεις το παράδειγμα πώς να γίνουν η Τροφός του μικρού παιδιού μέσα τους και δώσε τους απλόχερα την αγάπη σου με σωστή τροφή, παράδειγμα και παρουσία πάντα στη διάθεσή τους…
Απασχολήσου με την προετοιμασία της τροφής σου μια ώρα την ημέρα και ασκήσου και κινήσου τουλάχιστο μια ώρα την ημέρα. Περισυλλέξου και συζήτησε και με το μικρό παιδί μέσα σου μια ώρα την ημέρα. Μπορούν να συμπίπτουν αυτές οι ώρες, αν είσαι τόσο πολυάσχολη/-ος 😂. Θα δεις όμως ότι η ευτυχία και το νόημα είναι απόφαση και δεν εξαρτώνται ποτέ από τους άλλους. #ειπακαιελαλησα