Χειροθεσία του κ. Γιώργου Ξεινού σε άρχοντα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

To 2011 η Έμμα και εγώ ιδρύσαμε τον εκδοτικό οίκο .Parker.Stergis. υπό το βάρος της τιμής που μας έκανε ο ιατρός, συγγραφέας και λογοτέχνης Γιώργος Ξεινός, να μας προτείνει να εκδώσουμε το έργο του “Τετράδιο Βιογραφίας“. Το βιβλίο προλόγισε και ευλόγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και το υποδέχτηκε με θέρμη ο λόγιος κόσμος της χώρας μας και του ορθόδοξου πολιτισμού γενικότερα.

Σήμερα, 6 χρόνια μετά, στο πατριαρχικό στην Ιερά Μονή Βλατάδων, έγινα μάρτυρας της χειροθεσίας του Γιώργου Ξεινού από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο σε άρχοντα και προστάτη των γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Μεγάλη στιγμή στην πορεία μου, όχι μόνο ως εκδότη και συγγραφέα, αλλά και προσωπικά, καθώς ο εγγονός του άρχοντα είναι βαφτισιμιός μου, πνευματικό μου παιδί. Με συγκίνηση λοιπόν παρακολούθησα τη δοξολογία και τη χειροθεσία αγκαλιά με το φυσικό μου παιδί, το Σάββα, το πνευματικό μου παιδί και εγγονό του άρχοντα, Βαγγέλη Κωστάκη, και τη θυγατέρα του Γιώργου Ξεινού, κουμπάρα μου, συνεργάτιδα και εγκάρδια φίλη, μητέρα του πνευματικού μου παιδιού, Βίκυ Ξινού.

Είθε τα παιδιά όλου του κόσμου να φωτίζονται από τέτοια παραδείγματα, όπως του άρχοντα Γιώργου Ξεινού. Άξιος!